Publicaties

Boek 'Netwerken met Energie'

Het boek ‘Netwerken met Energie’ staat op de shortlist voor Managementboek van het jaar 2019 & Ooa boek van het jaar 2019!

Zie hieronder het filmpje met korte toelichting van de auteurs.

Play Video

In maart 2019 werd bekend dat het boek “Netwerken met energie” was geselecteerd voor de shortlist van Managementboek.nl voor het Managementboek van het jaar!

Ook werd het boek door de Orde van Organisatie Adviseurs geselecteerd als nominatie. Daarmee was ‘Netwerken met Energie’ het enige boek dat op beide shortlists voorkwam!

 

“Netwerken met energie” van Eelke Wielinga en Sjoerd Robijn (Scriptum 2018) biedt taal en gereedschap voor wat je eigenlijk wel weet maar nooit zo onder woorden brengt. Voor dat wat van cruciaal belang is om samenwerking vruchtbaar te laten worden. Iedereen weet hoe belangrijk energie tussen mensen is. Maar dat je daar ook bewust op kunt sturen is nog onbekend terrein.

Het boek omvat theorie: wat is die energie precies? Het omvat filosofie: als de verhalen waar mensen collectief in geloven geen effectieve antwoorden meer genereren op de grote opgaven van nu, is er dan een verbindend alternatief? En het bevat praktische instrumenten om in de praktijk van alledag te herkennen waar de energie wel of niet stroomt, en wat je concreet kunt doen om de ‘vitale ruimte’ tussen mensen groter te maken. Want als er energie in zit is het netwerk tot veel in staat.

Netwerken worden breed opgevat: knopen met verbindingen ertussen vormen een netwerk. Letterlijk, maar ook tussen mensen. Clubs, teams, organisaties en samenlevingen: het zijn allemaal netwerken.

Netwerk en Co kaartenset (QR Cards)

De praktische tools die in het boek zijn beschreven, hebben we inmiddels ook gebundeld tot een kaartenset ofwel Quick Reference Cards (QR Cards). Deze set benutten wij in trainingen en bij workshops. Alle ‘gereedschappen’ staan op een aparte kaart en dat is wel zo handig als je er zelf mee aan de slag wilt. In een intervisiesessie met collega’s bijvoorbeeld. Of als je aan het begin van een project een netwerkanalyse wilt maken. Of als reminder op je bureau. De kaartenset geven we uit in eigen beheer en is te bestellen en kost € 14,95 inclusief BTW en Porto bij bestellen van 1 – 5 stuks. Bestel je 6 tot 10 setjes dan zijn de kosten 12,95 per stuk en bij 10 of meer kosten ze 10,95 per stuk. Stuur een mail door te klikken op de button hieronder dan word je bestelling binnen een week naar je opgestuurd.

Boekje 'Weer Floreren' (gratis download)

Netwerkend werken is gebaseerd op natuurlijke principes en wij beschouwen netwerken als ‘levende organisaties. En niet alleen netwerken, ook teams en organisaties kunnen leren van de natuur. Bowine Wijffels schreef het boekje ‘Weer Floreren’ dat een aantal keuzes beschrijft die organisaties kunnen maken om op de toekomst voorbereid te zijn. Een toekomst die soms meer veerkracht en wendbaarheid vraagt, een toekomst die ongewis is. Bowine past in het boekje de principes uit de natuur zoals ze vanuit het vakgebied van de Biomimicry (leren van de natuur) worden beschreven toe op actuele organisatievragen. 

 

De geheel herziene versie is nu als download beschikbaar!