Publicaties

Publicaties

‘Netwerken met energie’ is geen gewoon managementboek. Het is namelijk niet bedoeld voor managers. Het belangrijkste wat er in staat weet de lezer eigenlijk al. En wie het leest krijgt er energie van. Een ongebruikelijk boek, maar wel heel praktisch bruikbaar. ‘Netwerken met energie’ is een boek voor mensen die beweging willen veroorzaken: voor veranderaars. Ook een manager die dat wil kan veel aan dit boek hebben. Maar om beweging te veroorzaken hoef je geen manager te zijn.

Boek 'Netwerken met Energie'

Het boek ‘Netwerken met Energie’ staat op de shortlist voor Managementboek van het jaar 2019 & Ooa boek van het jaar 2019!

Zie hieronder het filmpje met korte toelichting van de auteurs.

Play Video

In maart 2019 werd bekend dat het boek “Netwerken met energie” was geselecteerd voor de shortlist van Managementboek.nl voor het Managementboek van het jaar!

Niet veel later bleek ook de vakjury van de OOA (Orde van Organisatie­deskundigen en Adviseurs) het boek geselecteerd te hebben voor de tien beste managementboeken van 2019. Voor deze jury, waarin de belangrijkste faculteiten en consultancybureaus voor het vakgebied vertegenwoordigd waren, was een belangrijke vraag: raakt het boek aan een trend die in de naaste toekomst belangrijk kan worden?

Het was het enige boek dat op beide shortlists voorkwam. Wat gaaf!

Bestel boek ‘Netwerken met Energie’

“Netwerken met energie” van Eelke Wielinga en Sjoerd Robijn (Scriptum 2018) biedt taal en gereedschap voor wat je eigenlijk wel weet maar nooit zo onder woorden brengt. Voor dat wat van cruciaal belang is om samenwerking vruchtbaar te laten worden. Iedereen weet hoe belangrijk energie tussen mensen is. Maar dat je daar ook bewust op kunt sturen is nog onbekend terrein.

Het boek omvat theorie: wat is die energie precies? Het omvat filosofie: als de verhalen waar mensen collectief in geloven geen effectieve antwoorden meer genereren op de grote opgaven van nu, is er dan een verbindend alternatief? En het bevat praktische instrumenten om in de praktijk van alledag te herkennen waar de energie wel of niet stroomt, en wat je concreet kunt doen om de ‘vitale ruimte’ tussen mensen groter te maken. Want als er energie in zit is het netwerk tot veel in staat.

Netwerken worden breed opgevat: knopen met verbindingen ertussen vormen een netwerk. Letterlijk, maar ook tussen mensen. Clubs, teams, organisaties en samenlevingen: het zijn allemaal netwerken.

Bestel kaartenset (QR Cards)

De praktische tools die in het boek zijn beschreven, hebben we inmiddels ook gebundeld tot een kaartenset ofwel Quick Reference Cards (QR Cards). Deze set benutten wij in trainingen en bij workshops. Alle ‘gereedschappen’ staan op een aparte kaart en dat is wel zo handig als je er zelf mee aan de slag wilt. In een intervisiesessie met collega’s bijvoorbeeld. Of als je aan het begin van een project een netwerkanalyse wilt maken. Of als reminder op je bureau. De kaartenset geven we uit in eigen beheer en is te bestellen en kost € 14,95 inclusief BTW en Porto bij bestellen van 1 – 5 stuks. Bestel je 6 tot 10 setjes dan zijn de kosten 12,95 per stuk en bij 10 of meer kosten ze 10,95 per stuk. Stuur een mail naar bowine@netwerkenco.nl en ze worden dan binnen een week naar je opgestuurd.

Lezing aanvragen

Meer weten over het gedachtegoed? Eelke Wielinga en Sjoerd Robijn verzorgen op maat lezingen over de achtergronden en de principes (Eelke, Sjoerd) en de vele ervaringen in Nederland en daarbuiten met het werken ermee. (Eelke). Neem gerust contact met een van de auteurs.